До історії вивчення Мелітопольського кургану - Іллінський, А.О.; Мурзін, В.Ю. (Археологія, 1999)
Дана публікація доповнює праці, присвячені Мелітопольському кургану і історії його досліджень. Публікуються листи О. І. Тереножкіна, які зберігаються у приватному архіві А. О. Іллінського — сина О. І. Тереножкіна та В. А. Іллінської і охоплюють період з 30 травня, коли за дорученням Президії Академії наук України О. І. Тереножкін виїхав до місця випадкової знахідки золотих платівок, до початку вересня, коли роботи закінчилися.