Поховання з бронзовим тазом ранньоримського часу в Прикарпатті - Вакуленко, Л.В. (Археологія, 1999)
1985 р. в м. Снятині Івано-Франківської обл., в Музеї атеїзму, влаштованому в дерев’яній церкві, автор брав участь в огляді речей з поховання, випадково знайденого в с. Рожневі Поля, Снятинського району. Виявилось, шо ще в 1967 р. при копанні силосної ями на садибі Б. Й. Юраха (тоді новобудови) знайдено поховання, яке містило ліпну урну, накриту перевернутим догори дном бронзовим тазом. Всередині урни крім кальцинованих кісток містилися маленька кружальна біконічна посудинка, залізний ніж та предмет, який умовно назвали «сережкою». Всі ці речі довгі роки зберігалися в шкільному музеї сусіднього с. Ганьківці, а потім їх передали до музею у м. Снятині. При передачі «сережку» втрачено. Отже важко сказати, яка ця річ була насправді. Поховання з римським бронзовим тазом, відкрите в Рожневих Полях, може слугувати додатковим аргументом на користь існування в області верхніх течій Дністра, Західного Бугу та Прута в першій половині І ст. н. е. територіального племінного союзу.