До питання про «культурну належність» старожитностей типу Новочеркаського скарбу 1939 р. - Скорий, С.А. (Археологія, 1991)
У статті критично аналізується концепція, що декларує відмову від пошуків культурно-етнічних еквівалентів пам’яток групи Новочеркаського скарбу в Північному Причорномор’ї на підставі їх «надкультурного характеру».