Міжполісні відносини в Північному Причорномор’ї в кінці V — першій половині IV ст. до н. е. Херсонес, Боспор та Ольвія - Золотарьов, М.І. (Археологія, 1991)
У статті розглядаються проблеми зародження на рубежі V—IV ст. до н. е. контактів між трьома найбільшими античними державами Північного Понту та формування в першій половині IV ст. до н. е. їх економіко-географічних зон.