Про осіле населення понизь Дніпра та Південного Бугу у X—XIII ст. - Буйських, С.Б.; Ієвлєв, М.М. (Археологія, 1991)
У статті на основі нових археологічних матеріалів та з залученням писемних джерел досліджується питання про осіле населення понизь Дніпра та Південного Бугу — району постійного суперництва Давньої Русі та Візантії X—XIII ст.