Перший всесоюзний польовий семінар «Ранньоземлеробські поселення-гіганти трипільської культури на Україні» (Таллянки, 1—7 серпня 1990 р.) - Відейко, М.Ю. (Археологія, 1992)
Вперше фахівці з різних куточків Радянського Союзу зібралися разом, щоб обговорити проблему найбільших у Старому Світі землеробських поселень енеолітичної доби — трипільських «протоміст» — безпосередньо на місці розкопок цих унікальних пам’яток у Тальнівському районі Черкаської області. Семінар було організовано відділом первісної археології Інституту археології АН УРСР, при сприянні Українського товариства охорони пам’яток історії та культури і науково- виробничого кооперативу «Археолог» (Київ).