Гілон і Кепи - Кошеленко, Г.А.; Усачова, О.М. (Археологія, 1992)
На основі аналізу античних писемних джерел автори розглядають проблему поліса в загальній структурі Боспорського царства в кінці V ст. до н. е., тобто на початку правління династії Спартокідів.