Петро Іванович Смоличев - Станіцина, Г.О. (Археологія, 1992)
1991 р. виповнилося 100 років з дня народження Петра Івановича Смоличева, археолога широкого профілю, краєзнавця і музеєзнавця, дійсного члена Всеукраїнського Археологічного Комітету (ВУАК).