Розвиток форм власності у первісному суспільстві - Бунятян, К.П. (Археологія, 1992)
Виникнення та розвиток форм власності на худобу співвідноситься з етапом розвитку скотарства і первісного господарства взагалі та в системі розвитку власності на інші засоби виробництва.