Проблеми етнокультурної історії Північно-Західної України в першій половині І тис. н. е. - Козак, Д.Н. (Археологія, 1992)
У статті викладаються основні положення концепції автора про культурно-етнічний розвиток племен Північно-Західної України на рубежі і в першій, половині І тис. н. е. та його особливості. Розглядаються деякі теоретичні аспекти проблеми.