Східна група культури кулястих амфор за даними радіовуглецевого датування - Кадров, С.; Малєєв, Ю.; Шміт, М. (Археологія, 2000)
У статті ми прагнемо подати перші наслідки радіовуглецевого датування, одержані для об'єктів східної групи ККА. Проводимо також попередній аналіз їх вивчення на фоні існуючих до цього часу поглядів на хронологію цієї групи. Працю присвячуємо пам’яті нещодавно померлого доктора історичних наук, дійсного члена Польської Академії Знань (PAU) І. К. Свєшнікова, який упродовж багатьох років досліджував східну групу культури кулястих амфор.