Міжнародна конференція з мокродільної археології (1-5 грудня 1999 р., Гейнсвілл, Флоріда, США) - Буров, Г.М. (Археологія, 2000)
Професором Барбарою Пурді (відділ антропології Флорідського універститету) було проведено чергову Міжнародну конференцію, присвячену археологічним пам’яткам, що насичені водою і завдяки цьому містять у собі артефакти. Із органічних матеріалів, які не зберігаються у звичайних умовах грунту, перш за все, — дерев’яні вироби. Мокродільна археологія як галузь археологічної науки виділилася наприкінці 80-х — на початку 90-х років у США і Великій Британії. Саме тоді з’явився термін wetland (wet site) archaeology. Доповідачі конференції репрезентували майже півтора десятка країн. У доповіді Г. М. Бурова (Україна) йшлося про дерев’яні речі та рибальські споруди мезоліту, неоліту та V ст. н. е. на Європейському Північному Сході (Віс І та II, Мармугіно).