Пам’ятки розвинутого Трипілля Середнього Побужжя - Гусєв, С.О. (Археологія, 1993)
Стаття присвячена характеристиці поселень розвинутого Трипілля Середнього Побужжя, визначено їх відносну хронологію і, порівняно з суміжними територіями, виділено локальні особливості культури.