Сліди утилізації мисливської здобичі в Амвросіївці - Кротова, О.О.; Сніжко, І.А. (Археологія, 1993)
У статті аналізується колекція кісток бізонів зі слідами нарізок кам’яними знаряддями за методикою американських дослідників. Зроблено висновок про характер та послідовність oneрації по утилізації здобичі. Амвросіївське кістковище бізонів визначається як місце забою та первинного й вторинного розбирання туш.