Київська ротонда і питання її атрибуції - Висоцький, С.О. (Археологія, 1994)
У статті розглядаються питання, пов'язані з вивченням Київської ротонди. Будова визначається автором як православна Катерининська церква, руїни якої позначені на плані Києва 1695 р.