До питання про морську справу ольвіополітів - Назаров, В.В. (Археологія, 1994)
У статті на підставі аналізу різноманітних джерел розглядається питання про існування в Ольвії власного полісного і, зокрема, військового флоту. Публікуються деякі нові матеріали щодо морської справи ольвіополітів.