Новий кратер Лідоса з Ольвії - Русяєва, А.С.; Діатроптов, П.Д. (Археологія, 1994)
Під час розкопок Західного теменосу Ольвії у 1993 р. знайдено уламки чорнофігурного кратера. На жаль, вони належать до різних частин цієї посудини, тому повній реставрації вона не підлягає. Але навіть ті фрагменти, що збереглись,— від верхньої частини горла, ручок, тулуба, підставки,-— вражають своєю неординарністю і дають підстави для встановлення його типу, хронології і майстра. Крім того, на цьому кратері є графіто.