Проблема індоєвропейської прабатьківщини у контексті останніх лінгвістичних досліджень - Павленко, Ю.В. (Археологія, 1994)
Індоєвропейська проблема є традиційною для археології та мовознавства. У статті на підставі сучасних досліджень обгрунтовується гіпотеза про формування індоєвропейської спільності у Передкавказзі та Припонтійських степах до доби неоліту.