Періодизація історичного розвитку Східної Європи в І тис. н. е. - Брайчевський, М.Ю. (Археологія, 1994)
Автор пропонує хронологічну схему історії Європи протягом І тис. н. е., яка спирається на свідчення всіх різновидів джерел (писемних, археологічних, лінгвістичних тощо).