До питання про східну межу сільської округи Ольвії в пізньокласичний — ранньоелліністичний час - Билкова, В.П. (Археологія, 1994)
У статті на підставі даних нових розкопок доводиться, що відоме Білозерське поселення IV— III ст. до н. е. входило не до кола нижньодніпровських скіфських пам’яток, як вважалося раніше, а було найбільш віддаленим на схід поселенням сільської округи Ольвії.