Проблема формування епіграветту Дніпро-Донського межиріччя - Горелік, О.Ф. (Археологія, 2000)
На підставі нових матеріалів проаналізовані взаємовідносини пізньопалеолітичних культур Дніпро-Донського межиріччя перигляціальної зони та півдня Східноєвропейської рівнини. Пропонується новий погляд на напрямки розселення фінальнопалеолітичних колективів на території Дніпро-Донського межиріччя.