Граветтійський шлях розвитку в пізньому палеоліті України - Оленковський, М.П. (Археологія, 2000)
Стаття присвячена аналізу наукового рівня досліджень граветтійської проблематики, вирішенню термінологічних неузгоджень та непорозумінь, а також дослідженням епіграветту та культур граветтійського шляху розвитку.