Листи В. Б. Антоновича до графа О. С. Уварова (1873—1874 рр.) - Харченко, В.Ю. (Археологія, 2000)
Стаття присвячена 125-річчю 1-го археологічного з’їзду в Україні, який відбувся головним чином завдячуючи двом людям: засновника й голови Московського археологічного товариства О. С. Уварова й тодішнього доцента Київського університету св. Володимира кафедри російської історії та завідувача мюнц-кабінету університету й музею старожитностей Володимира Боніфатійовича Антоновича. Публікуються листи В. Б. Антоновича до графа О. С. Уварова під час підготовки з'їзду.