До 70-річчя Владилена Опанасовича Анохіна (Археологія, 2000)
Виповнилось 70 років з дня народження і понад 40 років наукової діяльності відомого вченого, визначного фахівця у галузі нумізматики Владилена Опанасовича Анохіна. В. О. Анохін є автором багатьох монографій і статей, в яких розглядалися як монети, так і різні історичні питання. Впродовж своєї діяльності в Інституті археології він чимало уваги приділяв редагуванню різних наукових збірників, колективних та авторських монографій. Завдяки йому було зібрано і вийшло з друку кілька випусків журналу «Нумизматика и сфрагистика». Свій сімдесятирічний ювілей В. О. Анохін зустрів у розквіті творчих сил. Вийшовши на пенсію, він продовжує працювати, завершує цілу низку статей, пов’язаних з нумізматикою та історичним розвитком античних держав і Візантії. Побажаємо ж Владилену Опанасовичу Анохіну міцного здоров’я, великих успіхів у здійсненні його творчих планів та творчої наснаги.