Кирк-Єрський скарб ХV ст. (попереднє повідомлення) - Майко, В.В. (Археологія, 2003)
20 березня 2002 р. під мас проведення археологічних досліджень біля входу, що веде до гідротехнічної споруди співробітники центру спелеотуризму «Онікс-Тур» м. Сімферополя на глибині 45 см від рівня сучасної денної поверхні знайшли скарб . Він налічував 4259 срібних, 1 мідну та ЗО золотих монет, а також срібну накладку. Скарб знаходився у кухонному горщику третьої чверті XV ст. Золоті монети були розміщені серед срібних та акуратно загорнуті купкою у шматок тканини.