Фібула з виїмчастими емалями з Великої Снітинки - Магомедов, Б.В. (Археологія, 2003)
Фібули з хрещатим завершенням виступають етнографічною ознакою окремого племені у складі слов'ян київської культури. На межі III—IV ст. унаслідок зміни населення деякі прикраси потрапляють на черняхівські пам’ятки.