Ольвійський декрет на честь калхедонця і деякі питання ольвійсько-калхедонських взаємовідносин - Русяєва, A.C.; Одрін, O.B. (Археологія, 2003)
У статті розглянуто новий проксенічний декрет з Ольвії на честь невідомого по імені жителя Капхедона. Роль цього міста у торговельних відносинах Ольвії з містами Середземномор'я визначається його стратегічно важливим географічним розташуванням.