Антропологічний склад населення черняхівської культури Північного Причорномор’я - Рудич, Т.О. (Археологія, 2003)
Велика територія поширення черняхівської культури потребує розгляду антропологічного складу населення за регіональним принципом. Це дає змогу чіткіше й детальніше виявити особливості черняхівського населення цієї території і риси, які є спільними для усієї культури.