Особливості ритуального посуду зрубної спільноти - Антонов, А.Л.; Отрощенко, В.В. (Археологія, 2004)
Статтю присвячено дерев’яним чашам культур зрубної культурно-історичної спільноти, оздобленим металевими фігурними платівками. Аналіз матеріалу подано в контексті нових розкопок довгих могил доби пізньої бронзи.