Дружинники — козаки — лицарі - Моця, О.П. (Археологія, 2004)
У статті розглянуто проблему тотожності західноєвропейського лицарства й соціальних структур у Східній Європі епохи Середньовіччя — дружинників Київської Русі та козацького війська часів формування української держави.