Колективне поховання тшинецької культури на р. Горинь - Березанська, С.С.; Гошко, Т.Ю.; Самолюк, В.О. (Археологія, 2004)
У зв’язку з руйнацією кургану є околицях м. Нетішин восени 2000р. було проведено археологічні дослідження. У статті подано матеріали колективного поховання тшинецької культури. Наведено опис знахідок і результати металографічного аналізу виробів із заліза.