Феодосія та її околиця за античної доби - Гаврилов, О.В. (Археологія, 2004)
Публікуються результати вивчення античного поліса Феодосія та її околиці, подається загальний огляд археологічних матеріалів з міста та античних пам’яток Південно-Східного Криму. На основі джерельної бази, що суттєво збільшилася, пропонується нова, детальніша реконструкція античної історії цього регіону Криму.