Бронзовий хрест-енколпіон зі Старокиївської гори - Пуцко, В.Г. (Археологія, 2004)
У публікації йдеться про відому, але недостатньо висвітлену у науковій літературі знахідку — бронзовий хрест-енколпіон, знайдений на Старокиївській горі в Києві. На підставі наведених аналогій, зіставлення та аналізу автор доходить висновку, що дата виробництва хреста-енколпіона — близько 1200 р.