До 100-річчя від дня народження Віктора Францевича Гайдукевича - Зінько, В.М. (Археологія, 2004)
Серед плеяди видатних археологів І дослідників античних старожитностей Північного Причорномор'я XX ст. одним з найбільш значущих с Віктор Францевич Гайдукевич. Обравши ще зі студентських років основною темою дослідження історії античного Боспору Кімерійського, він присвятив цьому понад 40 років свого життя.