До 80-річчя Алли Трохимівни Сміленко (Археологія, 2004)
15 червня 2003 р. виповнилося 80 років лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки, доктору історичних наук Аллі Трохимівні Сміленко. її життєвий шлях нероздільно пов'язаний з Інститутом археології НАН України.