Їй підвладні роки і століття... (До 80-річчя С.С. Березанської) - Черняков, І.Т. (Археологія, 2004)
15 травня 2004 р. виповнилося 80 років від дня народження видатної української вченої в галузі археології Софії Станіславівни Березанської, ім’я якої відоме в ученому світі далеко за межами України.