Ямна культурно-історична область: сутність феномену - Іванова, C.B. (Археологія, 2004)
У статті розглянуто гіпотезу про виникнення «ідеологічної спільноти» ранньобронзової доби, яку дослідники традиційно сприймають як єдину археологічну культуру.