Формування кластерної стратегії розвитку підприємництва в регіональному туристично-рекреаційному комплексі - Нездоймінов, С.Г. (Економічні інновації, 2009)
Визначено основні напрями формування кластерної стратегії управління розвитком підприємницької діяльності в туристично-рекреаційної сфері. Обґрунтовано тезу про те, що кластерна модель може бути покладена в основу територіального розвитку господарювання підприємців в регіонах, де склалися природні та соціально-економічні передумови для подальшої реструктуризації традиційних форм освоєння територій. Узагальнено сучасні наукові підходи щодо розробки концепції територіального управління підприємницькою діяльністю в туристично-рекреаційному комплексі.