До 85-річчя Дмитра Яковича Телегіна - Конча, C.B. (Археологія, 2004)
З іменем Дмитра Яковича Телегіна пов'язана ціла епоха в становленні вітчизняної археології мезоліту, неоліту та енеоліту. Нині можна наголосити, що незалежно від того, які ще нові відкриття будуть зроблені і як зміняться погляди фахівців на характер історичних процесів первісної доби, ім’я Дмитра Яковича назавжди буде вписане золотими літерами в історію української археології.