Стела бронзовою віку з Верхоріччя - Черняков, І.Т. (Археологія, 2005)
У статті опубліковано дані про знахідку кам’яної стели воїна із с. Верхоріччя у Криму і на підставі аналізу аналогічних зображень типів озброєння на стелах з Керносівки, Федорівки, Наталівки, Сватового, Каліште, Хаманжії висунуто гіпотезу про їхню належність до особливої групи погрудних стел-статуй воїнів середнього періоду бронзової доби (катакомбна культура та культура багатоваликової кераміки).