До питання про надмогильні пам’ятники некрополя Херсонеса Таврійського IV—III ст. до н. е. - Буйських, А.В. (Археологія, 2005)
Статтю присвячено дослідженню одного типу наземних надмогильних пам’ятників херсонеського некрополя пізньокласичного—ранньоелліністичного часу — наїсків. Здійснено спробу їх класифікації, стилістичної атрибуції, датування.