Моделювання чорнометалургійних та лісохімічних процесів за матеріалами Північної експедиції - Готун, I.A.; Петраускас, A.B.; Петраускас, О.В. (Археологія, 2005)
Другу статтю з циклу публікацій про експериментальні студії Північної експедиції ІА НАН України присвячено результатам дослідів з добування болотної руди, спорудження металургійного горна, агломераційної печі, смолокурні, виготовлення міхів та моделювання збагачення залізної руди, крично-рудного процесу, випалювання деревного вугілля, смолокуріння та вигонки дьогтю ямним і корчажним способами.