Хронологія та періодизація поховань середньодніпровської культури Правобережної України - Бунятян, К.П. (Археологія, 2005)
Згасання інтересу до середньодніпровської культури в українській археології, з одного боку, та інтерпретація нових надходжень у системі періодизації І.І. Артеменка — з іншого, змушує повернутися до цієї теми. Стаття є першою частиною праці з хронології і періодизації середньодніпровської культури.