Сарматський компонент у складі населення черняхівської культури (за матеріалами антропології) - Рудич, Т.О. (Археологія, 2005)
Згідно з популярною сучасною концепцією щодо поліетнічності черняхівської культури, на основі антропологічних матеріалів у статті висвітлено питання участі сарматів у складі населення зазначеної культури.