Динаміка заселення території України в нижньому, середньому і на початку верхньою палеоліту - Степанчук, В.M. (Археологія, 2006)
Сучасний стан проблеми заселення території Східної Європи дає змогу порушити низку питань щодо початкового освоєння цієї території, а також динаміки та особливостей її заселення.