Відкрито перший музей Кукутень - Відейко, М.Ю. (Археологія, 2006)
28 червня 2005 р. у м. Пятра-Нямц (Румунія) урочисто відкрито Музей Кукутень — музей мистецтва археологічної культури, яка існувала на території цієї країни в V—IV тис. до н. е.