До питання про історичну оцінку неандертальських поховань - Смирнов, С.В. (Археологія, 2001)
Стаття присвячена історичній оцінці так званих ранніх розчленованих неандертальських поховань, що деякими дослідниками оцінюються як доказ існування в середовищі ранніх неандертальців високих соціальних норм.