Античні амфори з курганів скіфського періоду Лівобережної Лісостепової України - Бандуровський, О.В. (Археологія, 2001)
Стаття присвячена публікації знахідок амфорної тари, з підкурганних поховань Лівобережного Лісостепу кінця VII — початку III ст. до н. е. Особлива увага приділяється класифікації, визначенню центрів виробництва та вузької хронології цих амфор.