Міфи про Афродіту в зображеннях на предметах мистецтва, знайдених у Північному Причорномор’ї - Скржинська, М.В. (Археологія, 2006)
Статтю присвячено аналізу пам’яток образотворчого мистецтва, що дає змогу з’ясувати, які міфи про Афродіту та її супутників були найпопулярнішими в античних державах Північного Причорномор’я. Також виділено кілька рідкісних сюжетів, відомих лише в колах освічених боспорян.