Поховання в контексті родинної релігії Херсонеса Таврійського - Шевченко, Т.М. (Археологія, 2006)
У статті розглянуто поховання як частину культів, що відправлялися в колі сім’ї в античному Херсонесі. За матеріалами некрополя виділено риси обряду, що засвідчують родинний характер поховального культу.